Wedges

Wedges bruges i det korte spil, herunder fra bunkeren.

De er vigtige at have i din bag, da de kan redde dig fra svære lies omkring greens. Wedges fås med forskellige loft, alt fra ca. 44 grader og op til 64 grader. TLP Golf forhandler en række wedges med varierende loft til gode priser.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

Wedges er golfkøller, der hører til i enhver bag. Deres anvendelse er stærkt specialiseret, og de bruges til at slå bolde op fra bunkers eller til at ”lobbe” bolden et kort stykke. Skaftet er kortere end på andre køller, og hovedet er tungt. Dette giver en høj føling med slaget og gør det muligt at lave det kontrollerede slag, der er nødvendigt i disse situationer.

Wedges fås i forskellige typer, der er designet til de forskellige situationer, hvor man kunne få behov for denne type kølle, afhængigt af hvilket underlag og hvilken højde bolden skal slås over. TLP Golf har et bredt udvalg af wedges, blandt andet Cleveland og Wilson Wedges i alle de relevante versioner.

Wedges – forskellige køller til forskellige situationer

Wedges har det højeste loft af alle typer golfkøller. Loft betyder hældning på hovedets slagside, og det er dette loft, der bruges til at få højde på bolden. Loftet på wedges er altid over 42 grader og kan komme helt op på over 60 grader.

Se også vores golfudstyr til kvinder og vores golfudstyr til børn.

Der findes i dag fem typer af wedges, som du kan finde i en golfbag. I gamle dage fandtes kun to: Pitch wedge og sand wedge. Disse var designet til henholdsvis at pitche bolden fra roughen eller fairwayen og til at slå bolden op af sandbunkeren. Udvalget af wedges er i dag udvidet og har helt bestemte egenskaber.

Typer af wedges:

Pitching wedges (PW): En wedge designet til at “pitche” bolden til det næst kommende slag. Bolden kan være i en mild rough eller på fairwayen. Wedgen bruges til at slå bolden et kort og kontrolleret stykke, så den ligger klar til næste slag. En pitching wedge har typisk et loft på mellem 44 og 48 grader.

Gap wedges (GW): Denne wedge er skabt efter pitching wedgen og sand wedgen og har et loft, der ligger mellem de to. Den anvendes ofte, hvis pitching wedgen ikke kan få højde nok på, og der er brug for et lidt højere loft. Den slår en smule kortere end pitching wedgen og kan bruges til at komme ud af forhindringer i kuperet terræn. En gap wedge har typisk et loft på mellem 50 og 52 grader, men kan købes specifikt til at udfylde det præcise mellemrum mellem din pitch- og sand wedge.  

Sand wedges (SW): En sand wedge bruges, som navnet indikerer, ofte, når der er sand involveret. En sand wedge har et højt loft og kan få en god højde på bolden, samtidig med at der er en smule længde at hente. Denne kombination gør, at den er optimal til at få højde og længde nok på til at slippe ud af en sandet situation. En sand wedge har typisk et loft på mellem 54 og 56 grader.

Lob wedges (LW): En lob wedge er den første ”ekstra” wedge efter gap wedgen. Der opstod en efterspørgsel på endnu mere højde, end sand wedgen tilbyder. En lob wedge bruges til at lobbe bolden et kortere stykke. Højden på lobbet, kombineret med et godt håndelag, kan få bolden til at lande ekstremt blødt, og det kan være den helt rigtige kølle at bruge som oplæg til et put. En lob wedge har typisk et loft på mellem 58 til 64 grader.

Ultra lob wedges: Dette er i sin essens bare en ekstrem lob wedge med et loft op til 70 grader og bruges til de samme slag.

Vælg så mange wedges som dit spil kræver

Når du skal udstyre din golfbag med de rigtige køller, bør der være mindst et par wedges iblandt: En pitching wedge, en sand wedge og – alt efter din spillestil – en lob eller gap wedge. Prøv dig frem og find ud af, hvad du foretrækker.

Måske vil du gerne have muligheden for at vælge den helt rigtige wedge med et givent antal grader. Heldigvis har vi wedges med en bred vifte af lofts at vælge mellem. Hvis du gerne vil se forskellen på de forskellige wedges, kan du besøge os i butikken i Rødovre og få råd og vejledning.