Fairway

Fairwaykøller er alsidige golfkøller, der kan højne dit spil.

De kan dog være svære at bruge, og kræver at man bruger tid på at finde den rigtige teknik, så man opnår succes med dem. De har et middelhøjt loft, der gør dem gode til at løfte bolde fra fairwayarealer, men de er også velegnede til at slå fra teestedet. Hos TLP Golf kan du altid finde kvalitetskøller til lave priser.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Fairwaykøllen er navngivet efter det stykke af en golfbane, der er klippet som en normal græsplæne. Så en fairwaykølle er som udgangspunkt beregnet til at blive slået fra fairways. En fairwaykølles hoved er mindre end det er på driveren, og køllehovedet er tungere end på driveren. De har et varierende loft, dvs. hældning på slagarealet. Fairwaykøller har et højere loft i forhold til driveren for at kunne ”løfte” bolden fra græsarealet. Hovedet på en fairwaykølle er designet, så bolden kan rammes af midten af fladen og dermed få nok længde på til, at bolden kommer væk fra det ønskede område.

Navnet er dog ikke ensbetydende med, at fairwaykøller kun kan bruges til at slå fra fairwayen. De bruges til at slå fra fairwayen, men også tit fra teestedet, da de lidt kortere køller kan give en større kontrol end driveren i nogle tilfælde. De typiske fairwaykøller er 3, 5 og 7 wooden. TLP Golf har et mindre udvalg af fairwaykøller – alle af høj kvalitet til gode priser.

Fairways er golfkøller til løfteopgaver – find den rigtige til dig

Golfkøller kommer i et bredt udvalg, og der er mange forskellige måder at sammensætte et optimalt sæt på. Fairwaykøller er en kølle, hvor det kan være godt at spørge sig selv: Gør denne kølle mit spil bedre? Hvis ikke, så skal du holde dig fra at bruge fairwaykøller. Ellers så kan en eller flere fairwaykøller løfte dit spil til et nyt niveau, da du oftest får noget mere længde på dine slag, når du slår med en fairwaykølle.

Skal hele familien med på banen? Se vores golfudstyr til damer og vores golfudstyr til børn.

TLP Golf udbyder en bred vifte af fairwaykøller med forskelligt loft samt flex.  

Hybridkøller - fairway og jern samlet i ét

Fairwaykøllen har vigtige funktioner, men de seneste år har flere opdaget en måde at optimere både fairwaykøllen og almindelige golfjern på. Hybridkøllen kombinerer de bedste ting fra de længere jern og fra fairwaykøllen. Hybridkøllen er konstrueret med et tungere køllehoved, som gør det lettere at slå fra den lette rough, fremfor at slå med en fairwaykølle. Den er lettere at bruge i et græsområde, hvor fairwaykøllen måske ikke kan få ordentlig fat, og jernene ikke kan få den ønskede længde på.

Hvis du har forsøgt at få fairwaykøllen til at virke for dig, men hverken variation i loft eller længde giver dig det, du leder efter, kan det være, at du bør tilføje en hybridkølle til din bag. Mange professionelle golfspillere har taget denne kølle til sig, og der er bred anerkendelse af hybridkøllen som et godt redskab, der kan redde en runde golf.

Vejledning og rådgivning til fairwaykøller

Det er naturligvis altid en god idé at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker bedst for dig. Om det er en fairwaykølle eller en hybridkølle er ikke vigtigt – det vigtige er, at dit spil bliver godt, og at du føler dig i kontrol, når du har køllen i hånden. Vi er altid klar til at hjælpe med god faglig rådgivning over telefonen. Hvis du ønsker at se nærmere på udstyret, er du velkommen i butikken i Rødovre.