Julegaver kan byttes/returneres indtil den 31. januar 2021.

Ferielukket fra mandag den 1. februar - fredag den 5. februar. 

TLP Golf's fysiske butik er lukket p.t. Der kán efter aftale afhentes bestilte varer på adressen.

Søbolde

Søbolde til golf er et bæredygtigt og billigt alternativ til nye golfbolde

Ikke alle brugte golfbolde er søbolde, men alle søbolde er brugte golfbolde. Hvis du leder efter et billigere og endda mere bæredygtigt alternativ til at købe helt nye bolde, er søbolde en oplagt mulighed for dig. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved søbolde under produkterne.

Hos TLP Golf har vi et bredt udvalg af søbolde fra mange forskellige mærker, herunder Bridgestone, Callaway, Nike, Srixon, TaylorMade, Titleist og Wilson.

1 til 9 ud af 42

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 9 ud af 42

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Fordele og ulemper ved søbolde

Du kender det sikkert. Du har glædet dig til dagens golfspil, hvor du skal afprøve dine spritnye golfbolde. Men desværre er enten vejret, golfguderne eller noget helt tredje imod dig. Du følger din nyindkøbte bolds bane gennem luften med øjnene, og den sidste høje syngen fra slaget afsluttes med et antiklimatisk plump. Du ærgrer dig – først over slaget, dernæst over det ekstra ciffer på scorekortet og sidst, men ikke mindst: over tabet af din spritnye bold, som du kun nåede at slå af sted en eller to gange. Bolden er med ét skæbnesvangert slag forvandlet til en søbold.

Er du træt af at miste dine bolde til søens dyb? Du kan selv fiske dem op igen med fiskestænger lavet til golfbolde.

Hver evig eneste dag bliver tusindvis af både nye og gamle golfbolde skudt i de danske golfbaners søer. Alene søen ved det 17. hul på den legendariske golfbane TPC Sawgraas i Florida bliver hvert eneste år omkring 120.000 golfbolde rigere. På globalt plan ser antallet af druknede golfbolde astronomisk ud.

I stedet for at ligge forladt på søens bund, bliver boldene fisket op og solgt til en billigere pris. Det er dog ikke kun bolde, der har ligget i en sø, der går under navnet søbolde. Det er en fællesbetegnelse for alle bolde, der er fundet i og omkring golfbanens forskellige hazards. Der er både fordele og ulemper ved at bruge søbolde til golf, og dem kan du blive klogere på herunder.

Fordel: Det er godt for miljøet at købe søbolde til golf

Ligesom ved så meget andet er det bæredygtigt at købe brugte golfbolde frem for nye. Men det er ikke den eneste årsag til, at søbolde er et miljøvenligt valg. Hvis flere vælger at købe søbolde, holder det nemlig liv i aktiviteten med at fiske boldene op fra søens bund eller ud af andre hazards – og det hjælper i høj grad miljøet.

Se også: Vores store udvalg af golfudstyr

I gamle dage var golfbolde mere miljøvenlige. De blev nemlig lavet af biologiske materialer som skind, men i dag bruges der et utal af kemikalier til at producere de moderne hightech golfbolde. Et af kemikalierne er fx zink, og det kan både forurene vandmiljøet i en sø eller skade afgrøderne, hvis bolden lander på en mark. Ved sidstnævnte tilfælde kan bolden også havne i landmandens maskineri og gøre skade på maskinen. Derudover kan boldene afgive kemikalier til græs eller planter, som områdets vilde dyr lever af.

Ulempe: Søboldens ydeevne kan være påvirket

Helt generelt kan man sige, at brugte golfbolde kan variere meget i kvalitet. Hvis bolden kun har slået ét eller ganske få slag, vil den som udgangspunkt have fuldstændig samme performance som en spritny bold. Har den brugte golfbold til gengæld hakker eller revner efter mange slag, vil den ikke yde det samme som en ny bold – fx kan hakkerne og revnerne påvirke retningen på boldens bane.

Det skal du imidlertid ikke være nervøs for ved søbolde købt hos TLP Golf. Vores søbolde er i høj kvalitet og uden hakker og revner. Hvis vi mod forventning skulle have sådanne bolde på lager, vil det fremgå meget tydeligt i beskrivelsen af den specifikke søbold. Hvis du vælger kvaliteterne Pearl og A, er du helt sikker på, at du vil modtage en brugt golfbold, som kan performe lige så godt som en ny golfbold.

Se også: Vores udvalg af renseværktøj, der kan vedligeholde og optimere dine jerns spin

Hvis du er meget seriøs omkring dit golfspil og gerne vil være sikker på, at dine bolde er pålidelige hver gang, er søbolde måske ikke det rette valg til dit spil. Kan du nikke genkendende til det, bør du i stedet tage et kig på vores brede udvalg af nye golfbolde.

Til gengæld kan det siges, at den stigende interesse for søbolde har medvirket til, at boldene ikke får lov til at ligge ret længe på søens bund. Mange firmaer er interesseret i at sælge de brugte bolde, da det er et kæmpe marked globalt set.

Fordel: Søbolde er langt billigere end nye bolde

En af de helt store fordele ved søbolde er, at de er billigere end nye golfbolde – ofte langt under halv pris. Grunden er selvfølgelig, at de er brugte. Ikke desto mindre er det et glimrende valg til fx nye golfspillere, der ikke er helt sikre på, om golf er den rette sport for dem og derfor ikke vil investere for mange penge i udstyr.

Se også: Vores store outlet med beklædning og udstyr til golf

Søbolde kan også være et godt valg for unge golfspillere, der måske studerer og ikke har et stort budget til at købe golfudstyr for. Sidst men ikke mindst er de også gode at bruge, hvis du bruger meget tid på banen på at træne og ikke vil risikere gang på gang at miste dine nye golfbolde.

Køb dine søbolde hos TLP Golf

Hos TLP Golf har vi et stort udvalg af søbolde fra mange forskellige mærker. Du kan købe boldene her i vores onlineshop, men hvis du gerne vil se boldene med egne øjne først, er du altid velkommen i vores fysiske butik i Køge. Her står vi klar til at vejlede dig om alt, hvad der handler om udstyr, beklædning og ikke mindst søbolde til golf.